Top 5 beste koffiemachines voor thuis

Nu we (door het thuiswerken) steeds vaker thuis zijn, wordt een goede koffiemachine steeds belangrijker. Thuis wil je met hetzelfde gemak net zo’n lekker bakje koffie kunnen zetten als op kantoor. We hebben het dan niet alleen over de ‘normale’ koffie, maar ook over een cappuccino, latte macchiato of een espresso.

Hieronder vind je een overzicht van de top 5 beste koffiemachines voor thuis.

Philips Series 2200

De Philips Series 2200 EP2220 is in januari 2022 door de consumentenbond uitgeroepen tot beste koop. Deze ideale koffiemachine voor thuis heeft volgens de Consumentenbond de beste prijs-kwaliteitsverhouding binnen zijn productklasse.

Deze volautomatische koffiemachine is goed af te stellen voor de perfecte kop koffie. Dankzij het stoompijpje maak je zelf je eigen cappuccino of latte macchiato.

De Philips Series 2200 EP2220 heeft een zetgroep die regelmatig moet worden afgespoeld en ingevet. Daarnaast heeft het een automatisch ontkalkingsprogramma, die ongeveer eens in de 5000 koppen koffie moet worden uitgevoerd.

PHILIPS Series 2200 EP2220
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerStoompijpje
Inhoud waterreservoir1,8 liter
Standaard koffievariantenEspresso, Lungo

Krups Evidence One EA895

Met de Krups Evidence One EA895 maak je met één simpele druk op de knop niet alleen heerlijk espresso’s en lungo’s, maar ook cappuccino, americano, doppio en latte macchatio. Je steekt het slangetje eenvoudig in je favoriete opschuimmelk en deze volautomatische koffiemachine doet de rest.

Het extractieproces van de espresso gebeurt met ongelijke druk. Dit betekent dat het water met korte tussenpozen door de koffie heen wordt gedrukt. Hierdoor is het water langer in contact met de koffie en neemt het de smaak beter op.

Geniet thuis van heerlijke, barista-waardige koffie met deze volautomatische koffiemachine van Krups.

Krups Evidence One
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerAutomatisch met slangetje
Inhoud waterreservoir2,3 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Cappuccino, Doppio, Espresso, Latte macchiato, Lungo, Ristretto

JURA D4

JURA is al jarenlang één van de topmerken wat betreft koffiemachines. De JURA D4 kan dan ook niet ontbreken uit de lijst met beste koffiemachines voor thuis. Dat zeggen wij niet alleen, ook de consumentenbond heeft deze machine de beste kwaliteit binnen zijn productklasse.

De JURA D4 heeft een strak ontwerp zonder enige poespas en staat daarom perfect in de meeste keukens. De machine maakt gebruik van de unieke P.E.P. zettechnologie, waardoor een espresso extra veel smaak heeft.

Een groot voordeel van deze machine is de onderhoudsvriendelijkheid. De zetgroep wordt namelijk door middel van een automatisch programma schoongemaakt.

Zoek je naar een koffiemachine zonder poespas van allerlei koffievarianten die je toch niet drinkt, dan is deze machine ideaal voor jou!

JURA D4 Piano Black koffiemachine
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerGeen
Inhoud waterreservoir1,9 liter
Standaard koffievariantenDoppio, Dubbele Espresso, Espresso, Lungo, Ristretto

Philips Series 3200

De Philips Series 3200 is in de basis vergelijkbaar met de eerder besproken Philips Series 2200. Ook met deze koffiemachine zet je een heerlijke kop koffie die je heel precies af kan stellen naar jouw wensen.

Het verschil is dat de Philips Series 3200 beschikt over een melkreservoir. Hierdoor maak je thuis niet alleen je favoriete lungo of espresso, maar ook een heerlijke cappuccino en latte macchiato.

Het melkreservoir is gemakkelijk schoon te maken. Je hoeft deze alleen maar even om te spoelen.

Philips Series 3200
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerMelkreservoir zonder slangetje
Inhoud waterreservoir1,8 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Cappuccino, Espresso, Latte macchiato, Lungo

SMEG BCCO2BLMEU

Je zal niet de eerste zijn als je een koffiemachine niet bepaald de mooiste aanvulling op je keuken vindt. Bij de SMEG BCCO2BLMEU is dat waarschijnlijk een ander geval! Net als de meeste machines van SMEG is deze koffiemachine een lust voor het oog. Deze koffiemachine heeft een compact formaat, is eenvoudig te bedienen en maakt relatief weinig geluid.

Met het stoompijpje hoef je niet over bartista skills te bezitten voor een lekkere cappuccino. Melk wordt namelijk automatisch opgeschuimd. Handig!

Het waterreservoir is met 1,4 liter aan de kleine kant, maar gezien het formaat van het apparaat kan dat ook niet anders.

SMEG BCCO2BLMEU
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerStoompijpje
Inhoud waterreservoir1,4 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Dubbele Espresso, Espresso, Lungo, Ristretto

Waar moet een koffiemachine voor thuis aan voldoen?

Sinds de pandemie zijn we steeds vaker thuis. Ook thuis wil je die heerlijke barista-waardige koffie, cappuccino of latte macchiato. Een ouderwetse snelfiltermaling voldoet tegenwoordig al lang niet meer.

De beste koffiemachine voor in huis voldoet aan de volgende eisen.

  • Het zet jouw ideale bakje koffie met een simpele druk op de knop (of dat nu een espresso, of een latte macchiato is).
  • Het apparaat is eenvoudig in onderhoud
  • Het bonen- en waterreservoir hoeft niet extreem groot te zijn. Er genieten waarschijnlijk relatief weinig mensen van jouw machine, bonen kunnen alleen maar oud worden en water wil je regelmatig verversen.

Wat soort koffiemachines voldoen aan deze eisen?

Volautomatische espressomachines zijn ideale machines voor in huis. Vaak kun je kiezen tussen een stoompijpje of een melkreservoir. Voor een stoompijpje moet je wel weten hoe het werkt. Dit is redelijk simpel te leren.

Het nadeel van een volautomatische machine is het formaat. Deze zijn vaak redelijk groot en nemen daarom veel ruimte in op het aanrecht. In dat geval is een Nespresso apparaat een goed alternatief. Nespresso apparaten werken met luchtdicht verpakte koffiecups gevuld met versgemalen koffie.

Nespresso apparaten zijn over het algemeen in aanschaf goedkoper dan volautomatische espressomachines. De koffiecups zijn echter een stuk duurder als je dit vergelijkt met bonen. Kwa budget is de volautomatische koffiemachine daarom over het algemeen de beste keuze voor een koffiemachine voor thuis.