Koffiemachines voor op het werk: waar moet je op letten?

Ben je opzoek naar een nieuwe koffiemachine voor op het werk? Dan moet je op een aantal dingen letten. Welke koffiemachine het beste is hangt af van de situatie. Op deze pagina vertellen we waar je allemaal op moet letten.

koffiemachine werk

De ideale koffiemachine voor op werk

In de afbeelding hierboven zie je een zogenaamde piston machine. Mooi plaatje, maar dit is zeker geen goede koffiemachine voor op het werk. Tenzij het bedrijf zo groot is dat er een barista is ingehuurd.

Op het werk wil je dat een relatief groot aantal mensen snel een kopje koffie kunnen pakken. Daarnaast verwachten de meeste medewerkers niet alleen een kop koffie. Een cappuccino of een latte macchiatto is vandaag de dag de standaard geworden. Om deze redenen is een volautomatische espressomachine de ideale koffiemachine voor op het werk.

Ben je opzoek naar een nieuwe koffiemachine voor op kantoor, houdt dan rekening met de volgende punten:

  • Hoe groot is het waterreservoir? Voor een klein bedrijf kun je denken aan een waterreservoir van minimaal 2,5 liter. Hier haal je zo’n 20 koppen koffie uit. Heb je een grotere organisatie? Dan kun je ook kiezen voor een koffiemachine met een vaste wateraansluiting.
  • Hoe groot is het bonenreservoir? Idealiter kan er minimaal 400 gram in het bonenreservoir.
  • Hoe onderhoud je de koffiemachine? Sommige volautomatische espressomachines hebben een uitneembare zetgroep. Deze zetgroep dien je ongeveer wekelijks grondig af te spoelen en regelmatig in te vetten. Dit is in een kantoor niet ideaal. Het liefst wil je een automatisch reinigingsprogramma.
  • Hoeveel geluid maakt de machine? Staat de koffiemachine dicht bij werkplekken, dan is het niet ideaal als het brouwproces veel geluid maakt.

Bekende merken van koffiemachines voor op werk

Verschillende merken van koffiemachines hebben een koffiemachine in het assortiment die prima op de werkvloer kan. De bekendste merken die dit aanbieden zijn:

  • JURA
  • Philips
  • Krups
  • Mellita