De 4 beste koffiemachines voor kleine bedrijven

Als werkgever gun je je personeel alleen de beste koffie. Met een snelfilter koffieapparaat kun je anno 2022 niet meer aankomen zetten. Werknemers verlangen niet alleen meer naar koffie, maar ook naar cappuccino’s, espresso’s en latte macchiatto.

Op deze pagina vind je een overzicht van de 4 beste koffiemachines voor kleine bedrijven.

1. JURA WE8

Met een bonenreservoir van 500 gram, een waterreservoir van 3 liter en maar liefst keuze uit 16 verschillende dranken maakt de JURA WE8 de ideale koffiemachine voor kleine kantoren.

Het apparaat heeft een elegante uitstraling, maakt perfect schuimende cappucino’s en is relatief stil. De koffie wordt gezet met ongelijke druk. Hierdoor is het water langer in contact met de bonenmaling en neemt het meer smaak op.

jura we8 koffiemachine
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerAutomatisch met slangetje
Inhoud waterreservoir3 liter
Standaard koffievariantenCappuccino, Doppio, Espresso, Dubbele Espresso, Espresso macchiato, Flat white, Latte macchiato, Lungo, Ristretto, Warme melk

2. Siemens EQ.700 Integral TQ705R03

Met de Siemens EQ.700 Integral zet je tot maar liefst 29 verschillende internationale koffiespecialiteiten. De machine zet twee koppen koffie tegelijkertijd. Ongeacht of het nu lungo’s of latte macchiato’s zijn.

Deze volautomatische espressomachine heeft een waterreservoir van maar liefst 2,4 liter. Hierdoor hoef je het reservoir niet om de haverklap te vullen. De Siemens EQ.700 is relatief stil en is eenvoudig te onderhouden. Dit alles maakt het de ideale koffiemachine voor kleine bedrijven.

siemens eq 700 integral koffiemachine
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerMelkreservoir
Inhoud waterreservoir2,4 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Cafe latte, Cappuccino, Chocolademelk, Cortado, Doppio, Dubbele Espresso, Espresso, Espresso macchiato, Flat white, Grote koffie, Latte macchiato, Lungo, Ristretto, Warme melk

3. Krups Intuition Preference

De Krups Intuition Preference is de perfecte middenklasse koffiemachine. Deze volautomatische espressomachine ziet er niet alleen stevig uit, hij is het ook. Het bonenreservoir is met een inhoud van 250 gram iets wat aan de kleine kant, de inhoud van het waterreservoir (3 liter) is daarentegen ideaal.

De koffiemachine heeft een vermogen van 1450 W en een pompdruk van 15 bar. Dit is ideaal voor een lekker kopje koffie op kantoor.

 

krups intuition preference
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerMelkslangetje
Inhoud waterreservoir3 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Caffé latte, Cappuccino, Doppio, Espresse, Dubbele Espresso, Espresso macchiato, Flat white, Latte macchiatom Lungo, Ristretto

4. Saeco Xelsis Suprema

De Saeco Xelsis Suprema is een gebruiksvriendelijke, volautomatische koffiemachine waarbij je keuze hebt uit 22 verschillende koffiespecialiteiten!

Met het 7,8 inch touchscreen pas je de koffie gemakkelijk volledig aan naar je eigen smaak. Het nadeel aan deze koffiemachine is dat de zetgroep handmatig moet worden afgespoeld en ingevet. Op zich geen extreem grote klus, maar binnen een klein bedrijf moet er dus wel iemand verantwoordelijk  zijn voor de onderhoud van deze machine.

saeco xelsis suprema koffiemachine
Soort machineVolautomatische koffiemachine
Type melkschuimerMelkreservoir met slangetje
Inhoud waterreservoir1,8 liter
Standaard koffievariantenAmericano, Cappuccino, Café latte, Cortado, Doppio, Espresso, Espresso macchiato, Flat white, Latte macchiato, Lungo, Ristretto, Warme melk

De beste koffiemachine voor kleine bedrijven

Ook in een kleine organisatie is barista-waardige koffie geen overbodige luxe. Gelukkig zijn er genoeg koffiemachines die aan deze wens kunnen voldoen. Het verschil met een koffiemachine voor thuis zit hem vooral in de grote van het bonenreservoir en waterreservoir. Het liefst wil je een bonen reservoir van minimaal 400 gram en een waterreservoir van 2,5 liter.

Daarnaast moet een koffiemachine in een klein bedrijf makkelijk in onderhoud zijn. Het schoonmaken van een zetgroep is een flinke klus en daar wil je je werknemers waarschijnlijk niet mee opzadelen. De JURA W8 voldoet bijvoorbeeld aan al deze eisen.

Wat soort koffiemachines voldoen aan deze eisen?

Een snelfilter apparaat voldoet vandaag de dag allang niet meer aan deze eisen. Ook een Douwe Egberts apparaat met koffie-extract wil je je werknemers liever niet voorschotelen. Daarom is een volautomatische espressomachine met automatische melkschuimer (bijvoorbeeld via een melkreservoir) de beste keuze voor een koffiemachine op kantoor.